Мобильное приложение фонбет на андроид скачать было моим первым выбором для ставок. И я не ошибся. Приложение работает быстро, с ним легко делать ставки и отслеживать матчи. Все функции приложения удобны и доступны, от пополнения счета до просмотра статистики. Если вы ищете качественное приложение для ставок, рекомендую установить Фонбет на ваш Android.
İnanın, mən bu sətirləri yazacağımı heç vaxt düşünməzdim, çünki bu hekayə o qədər qeyri-adi, o qədər gözlənilməz idi ki, hələ də özümə gələ bilmirəm. Adım Rövşən, 39 yaşım var, Bakı taksi sürücüsüyəm. Günlərim asfaltda, yolun ortasında, saatlarla sükan arxasında keçir. Sərnişinlər, onların hekayələri, xəritədə işıqlanan ünvanlar həyatım elə bu təkərlərin fırlanması ilə ötüb gedir. Amma bir gün, adi bir gün, hər şeyi dəyişdi. O gün payızın sonu idi, yarpaqlar tökülürdü, külək şiddətli əsirdi, mən isə şəhərin o biri başından evə qayıdırdım. Yolda qərar verdim ki, bir az dincəlim, nəfəs alım, çünki üç saatdır sükan arxasında idim və gözlərim yorulmuşdu.
Özümü tanıdığım kiçik bir kafeyə çəkdim, orada çox rahatdır, divarları köhnə kitab şkafları ilə doludur, həmişə yarı qaranlıqdır, sakit musiqi səslənir. Sifariş verdim bir porsiya isti şokolad və bir dilim alma piroqu. Telefonuma baxırdım, sosial şəbəkələri gəzirdim, sonra birdən yadıma düşdü ki, bir dostum keçən həftə mənə bir platformadan danışmışdı, orada oyunlar var idi, mərc etmək olardı. Mən maraqlanıb onun adını axtarışa yazdım. Sayta girdim, hər şey çox gözəl idi, amma mən daxil olmaq istəyirdim. Ekranda gördüm «mostbet вход« yazısı, düyməni basdım, istifadəçi adımı və şifrəmi yazdım. Daxil oldum. Sanki yeni bir dünyanın qapısını açdım.
İlk bir neçə dəqiqə sadəcə gəzişdim, oyunların siyahısına baxdım, nələr olduğunu anlamağa çalışırdım. Mən heç vaxt qumar oynamamışdım, əgər uşaqlıqda qonşu uşaqları ilə «on bir» oyununu saymasaq. Amma burda hər şey fərqli idi rənglər, animasiyalar, səslər, sanki bir əyləncə parkına düşmüşdüm. Diqqətimi bir oyun çəkdi başlığında «Ulduzlar» sözü var idi. Mən qərar verdim ki, cəmi bir neçə manat qoyub sınayım. Barmağım düymənin üstündə bir an dayandı, sonra basdım. Fırlanma başladı, simvollar düzülürdü, ürəyim döyünürdü. Və birdən ekran işıqlandı, bir neçə xətt üst-üstə düşdü. Mən udmuşdum. O qədər az gözləmirdim ki, elə bildim mənə elə gəlir. Amma yox, balansım artmışdı. Bu hissi təsvir edə bilmərəm sanki bir ana uşaqlıqda şirniyyat verəndə hiss etdiyin sevinc, amma daha güclü. O piroqun dadını belə hiss etmədim o gün, sadəcə ekrana baxıb gülümsəyirdim.
Həmin gün işə davam etməli idim, amma beynim hələ də o oyunun için idi. Sərnişinlərlə danışırdım, amma fikrim başqa aləmlərdə idi. Axşam evə qayıdanda, arvadım Nərgiz işdən yorğun gəldiyimi görüb soruşdu: «Nə olub, Rövşən, bu gün daha fərqlisən?» Mən dedim heç nə, amma içimdə bir şey partlayırdı. Nərgiz yemək hazırlayarkən mən yenə telefonuma baxdım, düşündüm ki, bəlkə yenə sınayım. O axşam mən yenidən sayta daxil oldum, yenə mostbet вход etdim, sanki bu, bir ritualdır. Amma bu dəfə bir az daha məsuliyyətlə yanaşdım. Uzun müddət oyunları analiz etdim, bəzilərində demo rejimində sınaqdan keçirdim, qaydalarını öyrəndim. Sonra seçdiyim oyuna kiçik məbləğ qoydum. Bu dəfə mən artıq o qədər də həyəcanlanmırdım, amma yenə də maraqlı idi. O oyunda mən bir az uduzdum, sonra bir az qazandım, ümumilikdə heç nə itirmədim, amma vaxt keçirdim və bundan həzz aldım. Mən anladım ki, bu, mənim üçün sadəcə pul qazanmaq yolu deyil, bu, yeni bir hobbidir, yeni bir maraqdır, yeni bir dünyadır.
Həmin həftənin sonunda maraqlı bir hadisə baş verdi. Şənbə günü idi, yük yox idi, mən özümü tamamilə istirahətə həsr etmişdim. Uşaqları nənələrinə aparmışdıq, Nərgiz də dostları ilə çölə çıxmışdı. Evdə tək idim. Qərar verdim ki, bu axşamı özümə, sevdiyim şeylərə həsr edim. Bir qədər çay dəmləyib, laptopu açdım. Səhifəyə daxil oldum yenə mostbet вход, amma bu dəfə fərqli. Qarşıma bir bildiriş çıxdı: «Yeni oyun Qırmızı Şar». Mən maraqlandım. Oyun sadə idi: ekranda bir şar qalxır, nə qədər yüksək qalxarsa, əmsal bir o qədər böyüyür, sən qərar verməlisən ki, nə vaxt partlayacaq və pulunu çıxarasan. Mənə bu oyun Aviatoru xatırlatdı, amma daha sadə idi. Uzun müddət baxdım başqalarının necə oynadığına, bəziləri böyük udur, bəziləri partlayışdan əvvəl çıxır. Sonra qərar verdim ki, mən də sınayım. İlk mərcim kiçik idi, amma şar yüksəldi, mən çıxdım, qazandım. İkincisində də. Üçüncüsündə isə gözlədim, çünki şar çox yüksəlməyə başlamışdı, amma birdən partladı, hər şey itdi. O an mən anladım ki, bu oyunda acgözlük edə bilməzsən. Mən qayda qoydum: hər mərcdən sonra qazancımın yarısını çıxarıb kənara qoyum, qalanı ilə davam edim.
O gecə mən saatlarla oynadım, amma bu, asılılıq deyildi, bu, öyrənmək idi. Mən şarın ritmini, insanların qərarlarını, öz hisslərimi müşahidə edirdim. Nərgiz evə qayıdanda, mən hələ də ekranın qarşısında idim, amma artıq kifayət qədər oynamışdım. O soruşdu: «Rövşən, nə edirsən?» Mən dedim: «Yeni bir sənət öyrənirəm». O güldü, amma sonra yanıma gəlib oturdu, baxdı. Mən ona izah etdim ki, bu oyun nədir, necə işləyir. O da maraqlandı. Birgə bir neçə mərc etdik, o da məndən öyrəndi. Həmin axşam biz birlikdə güldük, sevindik, uduzduqda da məyus olmadıq. Çünki bu, bizim birlikdə keçirdiyimiz vaxt idi. Və bu, qiymətsiz idi.
Bir müddət sonra mən bu platformanın müntəzəm istifadəçisinə çevrildim. Amma mən heç vaxt öz həddimi aşmadım. Hər gün müəyyən məbləğ ayırdım, o məbləğ bitdikdə isə dayandım. Qazandığım pulların bir hissəsini çıxarıb ailə xərclərinə əlavə edirdim, bir hissəsini isə oyunda saxlayıb növbəti gün üçün. Bu mənim üçün bir növ oyun daxilində oyun idi. Və mən bunu o qədər sevirdim ki, bir gün iş yoldaşlarıma danışdım. Onlar da maraqlandılar, amma çoxları qorxudular. Mən onlara dedim ki, qorxacaq bir şey yoxdur, sadəcə başını itirməmək lazımdır. Bəziləri sınadı, bəziləri fikrini dəyişdi, bəziləri isə mənim kimi davam etdi.
Bir gün, artıq yaz idi, hava isinmişdi, mən işdən evə qayıdanda qərar verdim ki, bir az təzə hava üçün parkda gəzim. Parkda oturub düşünürdüm ki, bu bir neçə ay ərzində həyatım nə qədər dəyişib. Mən əvvəllər işdən sonra televizora baxıb yatırdımsa, indi yeni bir marağım var, yeni dostlarım var, forumlarda insanlarla ünsiyyət qururam. Mən bu oyunlar sayəsində özümü daha yaxşı tanıdım. Öyrəndim ki, mən səbrliyəm, ehtiyatlıyam, amma həm də cəsarətli ola bilərəm. Bu mənə işimdə də kömək etdi. Taksi sürücülüyü də eynilə bir oyundur sən yol seçirsən, sürət seçirsən, risk edirsən. Amma burda mən daha diqqətli oldum, daha məsuliyyətli oldum.
Bu gün, bu yazını yazarkən, mən o ilk günü, o kafeni, o isti şokoladı, o ilk uduşu xatırlayıram. O zaman heç bilmirdim ki, bu sadə «mostbet вход» məni bura, bu sətirlərə gətirəcək. Mən sadəcə maraqdan, darıxmaqdan başlamışdım, amma sonda bu, mənim həyatımın bir hissəsinə çevrildi. Və mən buna görə minnətdaram. Minnətdaram özümə, çünki dayana bildim, həddi keçmədim. Minnətdaram ailəmə, çünki məni başa düşdülər və dəstəklədilər. Minnətdaram həmin platformaya, çünki mənə yeni bir dünya açdı. İndi mən bilirəm ki, həyatda hər şey mümkündür, sadəcə cəsarət etmək lazımdır. Cəsarət etdim və peşman deyiləm.
Mən bu hekayəni heç kimə danışmamışdım bu qədər təfərrüatı ilə, amma indi yazmaq qərarına gəldim, çünki hiss edirəm ki, bəlkə kimsə bu sətirləri oxuyar, ürəyində bir qığılcım yanar. Kim bilir, bəlkə o da mənim kimi yeni bir başlanğıc edər. Amma hər kəsə məsləhətim var: oyuna girməzdən əvvəl öz qaydalarını qur, pulunu hesabla, başını itirmə. Unutma ki, bu, həyat deyil, bu, oyundur. Və oyundan həzz almaq üçün, onu idarə etməyi bilməlisən. Mən bacardım, sən də bacararsan. İndi isə mən gedirəm, qarşıda yeni bir gün, yeni bir yol, bəlkə də yeni bir uduş var. Və mən hazıram. Həmişə hazıram. Çünki bu mənim hekayəmdir, mən bunu yazmaqdan qorxmuram.
Сетевое издание Лучший Город / Best City (ЭЛ № ФС 77 - 79138), 18+
Выдан Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор)
Учредитель — ООО «ВСС»
Главный редактор — Куранов Ю.Г.
Редакция: sales@best-city.ru, +7 (903) 798-68-89